xkuchtik.cz

 

MEDOVÁ KACHNA MANDARÍN (ČÍNA)

 

INGREDIENCE: 1 menší kachna, 3 lžíce včelího medu, 2 lžíce sójové omáčky, lžičku wei-tsu (čínská omáčka), 2 lžíce dezertního vína typu sherry, šálek drůbežího vývaru, 4 oloupané na kolečka nakrájené vypeckované mandarínky, sůl.

POSTUP PŘÍPRAVY: Vykuchanou kachnu osolíme a potřeme zálivem z vína, vývaru, sójové omáčky, koření a včelího medu. Zprvu kachnu mírně podlijeme vodou a pečeme. Přitom pilně potíráme připraveným zálivem. Často obracíme a kontrolujeme. Upečenou kachnu vyjmeme z pekáče, zbavíme páteře a žeberních kostiček a rozdělíme na porce. Potom sebereme přebytečné sádlo z výpeku a do šťávy vložíme připravené mandarinky, které mírně prohřejeme. Podáváme s rýží.
 

 


Vloženo:20. 12. 2013  
http://www.xkuchtik.cz