INGREDIENCE: zadní vepřové koleno i s nožičkou, 1 kg vepřové hlavy, 300g mletých vepřových kůží, 500g vepřové plece, kořenová zelenina, sůl, mletý pepř, drcený hřebíček, třený česnek, celé nové koření. POSTUP PŘÍPRAVY: Vepřové koleno i s nožičkou dobře očistíme, opereme a stáhneme kůži až po kopýtko tak, aby zůstala v celku a neprořízli jsme ji. Maso z kolena, vepřovou plec, hlavu a kůže dáme vařit do mírně osolené vody s novým kořením a kořenovou zeleninou do měkka. Vařené maso nakrájíme na kostičky, kůži a drobné kousky masa umeleme. Vše opatrně promícháme s třeným česnekem, pepřem a hřebíčkem. Směs musí být hustá a lepící. Směsí naplníme kůži z kolena a nožičky, zašijeme na obou koncích, ztvarujeme, podle možnosti dáme do uzenářské síťky a mírně osolené vodě uvaříme. Vařenou nožičku vyjmeme,necháme okapat a oschlou dáme zaudit do růžova studeným kouřem.