POSTUP PŘÍPRAVY: Připraví se dvojí těsto černé a bílé.
Černé těsto: 30 g másla, 6 žloutků a 120 g cukru se tře ¼ hodiny, pak se přidají 2 tabulky strouhané čokolády, z 6 bílků tuhý sníh, 80 g strouhaných oříšků nebo mandlí, 40 g piškotových drobků, 40 g mouky a na špici nože prášku do pečiva, vše zvolna míchá a upeče v máslem vymazané a moukou vysypané formě.
Bíle těsto: 100 g cukru se tře se 4 žloutky, pak se dá ze 4 bílků sníh a 70 g mouky. Těsto se rozetře na máslem vymazaný a moukou vysypaný malý plech na prst silně a rychle upeče, aby zůstalo měkké.
Krém: 1/16 l mléka, 100 g cukru, 2 žloutky, vanilka a lžíce bramborové mouky se kvedlá v páře, až to zhoustne, pak se dá krém vychladnout.
Zvlášť se utře 180 g másla, 3 tabulky čokolády, 100 g cukru, přidá vychladlý, vařený krém a ještě dobře umíchá.
Piškotové těsto se potře krémem, nakrájí na pruh 2 cm široké, které se točí do závitnice na rozříznutý a krémem potřený černý dort; na natočené těsto piškotové přiklopí se druhá polovina černého dortu, rovněž krémem potřená. Polévá se rumovou polevou.