INGREDIENCE: 3 šálky mouky (šálek 250 ml), 1 šálek vlažné vody, 1/2 lžičky soli, 1/2 lžičky cukru, 3 lžíce řepkový olej nebo olivový olej, 5 g čerstvého droždí.
POSTUP PŘÍPRAVY: Mouku vsypeme do misky. Droždí rozpuštěného v 1 šálku vlažné vody, přidáme cukr, sůl a olej. Vlijme do otvoru v mouce a uhněteme těsto. Trochu na začátku bude lepkavé, ale nepodsypávat moukou. Těsto můžeme zpracovat i v robotu. Necháme na teplém místě vykynout. Těsto kyne velmi rychle, takže třeba předem připravit vše potřebné na pizzu a pečení. Pečeme v předehřáté troubě na 250 ° C po dobu ne delší než asi 15 minut. Těsto je upečené, když jsou opečené boky do růžova.