INGREDIENCE: 6 vepřových nožiček, 1 cibule, 100 g sála, 600g kysaného zelí, 3 dl mléka, 2 dl smetany, lžíce kečupu, 15g mleté papriky sladké, třený česnek, 80g hladké mouky, sůl, kmín. POSTUP PŘÍPRAVY: Vepřové nožičky dobře očistíme, ve vlažné vodě řádně opereme a v polovině po délce rozsekneme. Na sádle zpěníme drobně nakrájenou cibuli, osmahneme ji, přidáme kečup a papriku, krátce podusíme a zalijeme vodou. Do základu vložíme nožičky, osolíme a pod pokličkou dusíme do téměř měkka. Pak přidáme překrájené kysané zelí a dusíme do měkka. V mléce a smetaně rozšleháme hladkou mouku, vlijeme na nožičky se zelím, zamícháme a povaříme. Dochutíme třeným česnekem, případně solí, cukrem nebo octem. Vhodnou pří1ohou jsou různé druhy knedlíků nebo pečivo.