POSTUP PŘÍPRAVY: I. 50 g másla, 120 g cukru, 6 loutků a dle libosti kávové tresti se tře ½ hodiny. Naposled se dá z 6 bílků sníh a 120 g polohrubé mouky. Těsto se dá do formy máslem vymazané a moukou vysypané a peče ½ hodiny. Studený dort se rozřízne na 3 díly a naplní krémem.
Krém: 140 g másla se utře do pěny, pak se přidá 210 g cukru, 1 loutek, trochu vanilky a kávové tresti a dobře se to utře. Naplněný dort se polije polevou s kávovou příchutí a zdobí se libovolně.
II. 150 g másla, 7 loutků, 200 g cukru se utře do pěny, pak se přidá 15 g jemně umleté kávy a 50 g strouhaných neloupaných mandlí. Naposled se lehce vmíchá ze 7 bílků sníh zároveň se 3 lícemi strouhané housky. Do formy máslem vymazané a houskou vysypané se těsto nalije a peče v mírně předehřáté troubě asi hodinu. Vychladlý dort se rozřízne na 2 díly a plní touto nádivkou.
Nádivka: Utře se 140 g másla, 1 loutek, 70 g cukru s vanilkou, 40 g loupaných strouhaných mandlí. Polévá se kávovou polevou.