INGREDIENCE: 500 g vepřového bůčku bez kosti a kůže, 800g vepřové plece, sůl, 100g hladké mouky, 50-60 g sušeného mléka, trochu vývaru na rozmíchání sušeného mléka, paštikové koření.
POSTUP PŘÍPRAVY: 500 g vepřového bůčku bez kosti a kůže, 800g vepřové plece, sůl, 100g hladké mouky, 50-60 g sušeného mléka, trochu vývaru na rozmíchání sušeného mléka, paštikové koření.< a vepřovou plec jíme na kousky prosolíme a necháme v chladu 24 hodin odležet. Pak jemně umeleme a podle chuti paštikové koření, sůl a hladkou mouku. Směs dobře vymícháme, nejlépe je však vyšlehat robotem. Při šlehání vmícháme sušené mléko rozmíchané ve vývaru. Vyšlehanou hmotu plníme do paštikové formy, uzavřeme a vaříme 2 hodiny mírným varem ve vodě horké 75-80°C. Ve formě necháme vychladnout. Paštiku vyklopíme a zabalíme do folie nebo alobalu.