INGREDIENCE: 1/2 červené papriky, ½ žluté papriky, rostlinný olej, 700 g hovězího masa, sůl, ml. Pepř, 2 lžíce plnotučné hořčice, 4 plátky anglické slaniny, 4 tisinky olomouckých tvarůžků, zeleninový vývar, 1 cibule, lžíce hl. mouky, lžička ml. Papriky, 3 dl piva.
POSTUP PŘÍPRAVY: Papriky nakrájíme na jemné nudličky a orestujeme je na olivovém oleji v pánvi. Hovězí maso očistíme a rozkrojíme na co největší plát. Plát rozklepeme, osolíme, opepříme a potřeme hořčicí. Poté ho poklademe plátky slaniny, tvarůžky a orestovanými paprikami. Pevně ho svineme. Roládu převážeme provázkem a n oleji v pekáči jí ze všech stran opečeme. Podlijeme jí vývarem, přiklopíme a v troubě při 190°C jí necháme asi hodinu dusit. Na oleji, na kterém jsme restovali papriky, osmahneme nasekanou cibuli. Zaprášíme jí moukou a paprikou. Jíšku zalijeme pivem a rozšleháme. Na mírném ohni jí necháme asi 20 minut povařit. Dochutíme solí, pepřem a výpečkem.