xkuchtik.cz

 

DOMÁCÍ ZABIJAČKOVÁ PAŠTIKA

 

INGREDIENCE: 800 g vařeného nebo dušeného vepřového bůčku, 500g syrových vepřových jater, 500g syrového vepřového laloku, 300g vařené vepřové kůže, 100g sušeného mléka, sůl, paštikové koření.

POSTUP PŘÍPRAVY: Vepřové laloky nakrájíme a necháme 24 hodin odležet posypané rychlosolí“ (dusičnan). Po odležení vepřový bůček, játra a kůže dvakrát jemně umeleme spolu s laloky. Ochutíme paštikovým kořením, podle chuti dosolíme a vyšleháme v kutru nebo mixerem. Hustotu upravíme ve vývaru rozmíchaným sušeným mlékem. Paštiku plníme do forem, které jsme vyložili na plátky nakrájenou slaninou. Formu dobře uzavřeme a vaříme v horké vodě 80 minut při 75°C. Prochladlou paštiku vyklopíme z formy a balíme do folie nebo alobalu. Nemusíme vždy použít bůček, můžeme zpracovat jakékoliv vařené nebo dušené vepřové maso.

 


Vloženo:12. 2. 2000  
http://www.xkuchtik.cz