INGREDIENCE: 3 hrnky hladké mouky, 1 ½ hrnku vody, ½ lžičky sušeného droždí, 1 ½ lžičky soli, drcený kmín.
POSTUP PŘÍPRAVY: V míse smícháme všechny sypké suroviny (sůl, mouku a droždí). Poté přidáme vodu a znovu promícháme. Mísu s těstem přikryjeme folií a necháme
12-18 hodin kynout. Těsto vyndáme z mísy na pomoučněnou desku a přeložíme několikrát strany přes sebe. Pak ho posypeme moukou a necháme chvíli odpočinout. Následně těsto vytvarujeme do bochníku a necháme ještě hodinu kynout. Mezitím rozehřejeme troubu na 200°C a dáme do ní současně rozpálit i litinový hrnec. Bochník dáme opatrně do rozpáleného hrnce a přikryjeme pokličkou. Chleba takto pečeme asi 30 minut. Po půl hodině poklici sundáme a pečeme dalších asi 20 minut.