INGREDIENCE: 600 g vepřových jater, 600g vepřové plece, 400g tučného vepřového bůčku nebo laloku, 2 vejce, 2 dl sladké smetany, 200 g polohrubé mouky, 100 g sádla, 1 cibule, paštikové koření, špetka mleté skořice, sůl.
POSTUP PŘÍPRAVY: Vepřová játra dvakrát jemně umeleme spolu s cibuli a předem na drobno nakrájenou a na sádle osmaženou cibulí. Zvlášť pak umeleme maso. Ručním šlehačem nebo na robotu vyšleháme játra spolu s vejci, postupně přidáváme mleté maso a důkladně vymícháme. Přidáme smetanu, mouku, koření a trošku skořice. Dobře vyšleháme. Paštiku plníme do olejem vymazané formy nebo také do zavařovacích sklenic, a to jen do poloviny. Vaříme 1,5 až 2 hodiny ve vodní lázni při 80°C.