POSTUP PŘÍPRAVY: Na kastrole se rozškvaří na kostky krájená slanina, přidá se kousek másla a nakrájená cibule, celer, mrkev a petržel po přiměřeném kousku. Hrudí omyté a zbavené kostí se dá na osmaženou zeleninu, obalí v tuku a dusí pod poklicí dle velikosti ½ - ¾ hodiny. Poté se vyndá na prkénko, protáhne na nudličky krájenou slaninou, osolí, dá opět na pekáč a dusí téměř do měkka. Pak se omáčka procedí, naleje znova na maso, jež se dá do trouby zčervenat. Pokrájené hrudí se dá na mísu a poleje omáčkou, do níž se mohou přidat dle chuti 2 s máslem rozetřené sardele nebo přiměřeně sardelové pasty. V tom případě se maso před pečením méně solí. K tomu je vhodná rýže nebo brambororová kaše a salát. Stejně upravené a na zelenině dušené hrudí může se též podlévat červeným vínem s polévkou z kostí a lžíci octa nebo citronové šťávy. Měkké maso se vyndá, šťáva zaleje koflíkem kyselé smetany s rozkvedlanou lžící mouky, povaří a vleje na maso. Za příkrm jsou vhodné noky, makarony nebo nudle.