xkuchtik.cz

 

ZELÍ NAKLÁDANÉ (RECEPT Z TŘICÁTÝCH LET MINULÉHO STOLETÍ)

 

POSTUP PŘÍPRAVY: Ze zelí vyberou se pečlivě velké kusy a košťály, přilije se na ně voda a nechá vařit. Když poněkud změklo. Přidá se kus sádla a osolí se. Poté se přidá dle potřeby cukr a ocet, nechá ještě povařit, aby voda vyvařila. Také toto zelí nemá býti příliš červené a měkké. Když je zelí moc kyselé, slije se první voda po ohřátí a naleje se jiná, což se případně opakuje. Kdo rád zelí s cibulkou, upraví je takto: Když zelí změklo, usmaží se zvlášť na kastrolu cibulka do růžova na sádle, přidá k tomu lžíce mouky, a když to trochu zežloutlo, vmíchá se do zelí. Při celé úpravě postupuje se tak, jak při předchozí úpravě. Též se ovšem může dusit na cibulce jako zelí hlávkové.

 

 


Vloženo:4. 9. 2017  
http://www.xkuchtik.cz