POSTUP PŘÍPRAVY: Hašé upravujeme ze zbytků vařeného nebo pečeného masa všeho druhu, tedy i z králičího; rovněž může být smíseno více druhů. Použijeme-li skopové maso, musíme přidat 2-3 stroužky třeného česneku. Pečené nebo vařené maso nakrájíme, ostrouhanou žemli namočíme na 1/2 hodiny do mléka, pak ji vymačkáme a spolu s nakrájeným masem semeleme. Na rozpuštěném másle zpěníme nadrobno rozsekanou cibulku, přidáme umleté maso, rozmícháme v něm žloutek, osolíme, opepříme (do skopového dáme i špetku majoránky), podlijeme trochou vývaru a chvíli dusíme. Bývá zvykem dávat na každou porci haše ještě sázená vejce, což vyvolává fádní příchuť. Já do hotového haše přimíchám lžičku kremžské hořčice a přizdobím je okurkou. Vařený brambor se k tomu hodí znamenitě.