xkuchtik.cz

 

BOZBAŠ JEREVANSKÝ.

 

INGREDIENCE: Pro 4 osoby: 1/2 kg skopového masa, 120g loupaného hrachu, 50g cibule, 400g mrkve, 120g čistých jablek, 50g sušených švestek, 10g protlaku, ostatní podle chuti. POSTUP PŘÍPRAVY: Skopové hrudí nakrájíme na menší kousky, zalijeme studenou vodou, uvedeme prudce do varu a pak ještě mírně vaříme 20 minut bez poklice. Po této době přisypeme přebraný a předem máčený hrách a vaříme dalších 40 minut. Pak osolíme, přidáme nakrájenou mrkev, mletou cibuli, tomatový protlak, omyté, sušené a vypeckované švestky, nakrájené loupaná jablka a vykrojenými jaderníky a černé kuličky pepře. Vše uvaříme do měkka a při podávání posypeme jemně sekanou petrželkou.

 


Vloženo:17. 2. 2000  
http://www.xkuchtik.cz