xkuchtik.cz

 

JUGOSLAVSKÉ ČEVAPČIČI.

 

POSTUP PŘÍPRAVY: Tento pokrm se připravuje ze skopového masa, ale je možno upravit ho ze dvou stejných dílů skopového a vepřového. Maso jemně nasekáme nebo umeleme, osolíme, opepříme, přidáme trochu sladké papriky, utřený česnek a najemno nasekanou cibulku; hmotu dobře propracujeme. Pak z ní na prkénku poprášeném moukou vyválíme váleček asi na prst tlustý a nakrájíme z něho malé šišky - čevapčiči. Osmažíme je v rozpáleném oleji do zlatohnědá. Musí se péci rychle, vždy jen ve vřelém oleji a ne déle než osm minut. Při zdlouhavějším pečení ztrácejí čevapčiči šťávu a jsou trupelnaté.

 


Vloženo:17. 2. 2000  
http://www.xkuchtik.cz