xkuchtik.cz

 

KRALÍK V ŠOULETU.

 

POSTUP PŘÍPRAVY: Dáme vařit 1/4 kg krup a zvlášť 1/4 kg hrachu (do měkka). Mezitím rozkrájíme králíka na dílky, osolíme je a opečeme v tuku prudce do červena. Osmažíme jemně nakrájenou cibuli, opečeného králíka na ni vložíme, zalijeme, přidáme utřený česnek, pepř, trochu majoránky a dusíme do poloměkka. Mezitím se nám uvařil hrách i kroupy; obojí teď smícháme, do kastrolku dáme vrstvu tohoto šouletu, na to kousky králíka i s omáčkou, ve které se dusil (necedíme ji!), navrch zbytek šouletu. přiklopíme pokličkou a dusíme v troubě tak dlouho, až je maso měkké.

 


Vloženo:17. 2. 2000  
http://www.xkuchtik.cz