xkuchtik.cz

 

ČERNOHORSKA MUSAKA.

 

POSTUP PŘÍPRAVY: Nakrájíme na drobno dvě cibule a osmažíme je do růžova. Pak přidáme na kostičky nakrájené vepřové maso (800 g), a zprudka opečeme. Podlijeme vodou, osolíme, opepříme a dusíme do měkka, Další dvě cibule na kolečka nakrájené zpěníme na oleji a přidáme plátky z 1/2 kg paprik a 1/2 kg rajčat, přisolíme a také dusíme do měkka. Pak vše smícháme s měkkým masem, dochutíme asi třemi lžícemi rajčatového protlaku a naklademe do zapékací mísy vymazané olejem. Tuto směs pak zalijeme čtyřmi vejci rozšlehanými se 150 g tvrdého sýra. Zapékáme v horké troubě asi 15 minut.

 


Vloženo:1. 3. 2001  
http://www.xkuchtik.cz