POSTUP PŘÍPRAVY: Umeleme dohromady 200g vepřového a 200g hovězího masa, vmícháme do něj v mléce rozmělněnou a na plátky rozkrájenou žemli, přidáme jedno vejce, 100g hladké mouky, opepříme, opaprikujeme a osolíme. Z této hmoty utvoříme osm až deset válečků, opečeme jo ze všech stran v oleji a vyjmeme. Na pánev dáme 300g másla, nalijeme na něj olej, který nám zůstal v kastrolku a zpěníme v tom drobně nakrájenou cibulku, kterou zaprášíme špetkou mouky a lehce osmažíme. Pak zalijeme trochou horké vody, přidáme dvě lžíce smetany a krátce povaříme. Pak vmícháme 200g leča z konzervy, dvě lžíce sterilovaného hrášku, jednu drobně nakrájenou sladkokyselou okurku a dvě lžíce kečupu. Uvedeme do varu, přisladíme podle chuti a vložíme čufty. Už nevaříme, jen necháme přihřát a můžeme přichutit několika kapkami citrónové šťávy.