xkuchtik.cz

 

HAJDARÁBADSKÁ HOMOLE.

 

POSTUP PŘÍPRAVY: K téhle indické pochoutce použijeme 1/2 kg masa. Hovězího, vepřového, telecího, z kuřat, čím více druhů, tím lépe. Umeleme 2 cibule, pálivou zelenou papriku (v zimě ji nahradí feferonky) hrst usekané petrželky, 4 stroužky česneku, lžičku zázvoru, přidáme 1/2 lžičky chilli nebo pálivé papriky, lžičku mletého kmínu, 1/2 lžičky mletého pepře, lžičku práškového cukru, špetku skořice, polévkovou lžíci kečupu a worcesteru. Potom nakrájíme dvě cibule a na oleji je osmažíme do zlatova, rozemeleme maso, osolíme a prohněteme se všemi ostatními ingrediencemi. Mleté maso zformujeme do homole tak, že je rozprostřeme do vymaštěného kastrolu a navlhčenou lžíci utvoříme špičku, přidáme osmaženou cibulku a mírně podlijeme. Pečeme do měkka a podáváme s brambory nebo a chlebem.

 


Vloženo:1. 3. 2000  
http://www.xkuchtik.cz