INGREDIENCE: Připravíme si: 1 kg vepřové kýty, 40g slaniny, 80g celeru, petržele a mrkve, 40g másla, 40g cibule, 2 rajčata, sůl, pepř, nové koření, 1 lžíci hořčice, 1/41 kyselé smetany, 1/16 1 bílého vina, 30g maizeny. POSTUP PŘÍPRAVY: Kýtu opereme, otřeme utěrkou, odřežeme všechny blány i tuk, osolíme a protáhneme slaninou. V kastrole necháme rozpustit zbytky slaniny s máslem, přidáme očištěnou, na plátky nakrájenou kořenovou zeleninu a cibuli a necháme do růžova osmahnout. Na to vložíme kýtu, kterou potřeme hořčicí, přidáme koření, rozkrájíme rajčata a necháme do měkka dusit. Za dušení podléváme maso horkou vodou.. Když je maso měkké, vyndáme je a nakrájíme na plátky. Šťávu zalijeme kyselou smetanou, ve které jsme rozmíchali trochu maizeny, a necháme ji za stálého míchání povařit. Pak ji procedíme, přidáme bílé vino a nalijeme na maso. Podáváme a rýží.