xkuchtik.cz

 

UZBECKÝ PILAF.

 

INGREDIENCE: U nás ho nahradíme dosažitelnější zeleninou - krabicí zmrazeného leča. K ní si připravíme 2 cibule, 6 vařených brambor, hrst podušené rýže, 1/2 kg prorostlého vepřového masa, lžíci sádla, 60g ztuženého tuku. V letním období můžeme zmrazené lečo nahradit 1/2 kg paprik a 1/2 kg rajčat. POSTUP PŘÍPRAVY: Papriky nakrájíme na nudličky, rajčata, vařené brambory a cibuli na kolečka. Papriky, rajčata a cibuli promícháme, maso nakrájíme na plátky, osolíme a opepříme. Opečeme je na rozpáleném sádle po obou stranách, dáme na talíř, šťávu z masa zalijeme polovinou malé sběračky vody a povaříme. Do dušené rýže přidáme trochu petrželky, dostatečně posypeme červenou paprikou, nasypeme ji na rozpuštěné sádlo a důkladně promícháme. Pak rozložíme do pekáče vymazaného tukem polovinu rozkrájených brambor. Na ně nasypeme polovinu nakrájené směsi z paprik. rajčat a cibule. Na směs dáme všechnu rýži s opečeným masem, pak znovu směs zeleniny a navrch brambory. Vše zalijeme šťávou z masa a pečeme do zlatova. Podáváme e černým chlebem.

 


Vloženo:1. 3. 2001  
http://www.xkuchtik.cz