INGREDIENCE: 350g zadního libového hovězího, 250g prorostlého vepřového masa umeleme dvakrát ve strojku. Osolíme, opepříme, přidáme v mléce máčené, dobře vymačkané a ve strojku umleté 2 žemle, 1 vejce, drobně nakrájenou petrželku, 30g strouhanky a dobře promícháme. Pak si připravíme náplň: 200 g drobně nakrájené cibule osmažíme na másle, do ní vmícháme 3 natvrdo uvařená, rozsekaná vejce, 30g strouhanky, petrželku, osolíme, opepříme a rovněž důkladně promícháme. POSTUP PŘÍPRAVY: Z masové směsi teď utvoříme na vále poprášeném moukou 12 oválných placiček, potřeme je připravenou náplní, svineme v zrazy (závitky) a konce trochu přimáčkneme. Pak zrazy omočíme ve 2 rozšlehaných vejcích, obalíme ve strouhance a pečeme v rozpáleném tuku nebo smažíme v kastrole ve vyšší vrstvě tuku. Podáváme s bramborovou kaší.