xkuchtik.cz

 

KUNG-PAO (ČÍNSKÉ VEPŘOVÉ)

 

INGREDIENCE:  300 g libového vepřového masa, 6 paprik (i zmrazených), 3 polévkové lžíce vitany, 3 polévkové lžíce solamylu, 1 polévkovou lžíci loupaných burských oříšků, pálivou papričku nebo plátek cseresznye, olej.

 POSTUP PŘÍPRAVY: Do sklenice namícháme polévkové koření s worcesterem a zázvorem - tím nahradíme čínské koření a to bude naše omáčka. Pak na nudličky pokrájíme zelenou papriku a dáme ji na pánev s rozpáleným olejem. Jakmile zesklovatí, odstavíme ji a vyndáme z oleje. Maso nakrájené na nudličky, poprášíme slabě solamylem. Na pánvičku do zbylého oleje přidáme další olej a prudce rozpálíme. Pak opatrné přidáme maso a na prudkém ohni necháme smažit asi 4 minuty. Poté maso odstavíme, polijeme připravenou omáčkou, přidáme nakrájenou a osmahlou papriku, nepatrný kousek cseresznye (silné pálivé papriky) vše důkladně promícháme a znovu dáme na 1-2 minuty na oheň. Pak odstavíme, nasypeme burské oříšky, zamícháme a podáváme s rýží. Pozor: nesolíme!

 


Vloženo:1. 3. 2001  
http://www.xkuchtik.cz