xkuchtik.cz

 

FLORENTINSKÉ HOVĚZÍ.

 

POSTUP PŘÍPRAVY: Podívejme se, co všechno se dá udělat z obyčejného hovězího: kousek, asi tak 3/4 kg očistíme, zbavíme šlach, naklepeme, osolíme, protáhneme proužky slaniny (stačí k tomu jen 50g) a dvěma po délce rozpůlenými stroužky česneku. V kastrole rozpálíme kousek másla, vložíme na ně maso, přilijeme 2 lžíce octa, 3 lžíce přírodního bílého vína, trochu horké vody, přidáme zázvor; kousek citrónové kůry a dusíme maso do měkka. Pak šťávu lehce zaprášíme jednou polévkovou lžící solamylu, procedíme, aby nevznikly cucky, a přidáme zbytek vína, který nám zůstal z 1/8 1. Za přílohu volíme: noky, makarón, spagety, rýži nebo šťouchané brambory. Jenom ne knedlík!!

 


Vloženo:1. 3. 2000  
http://www.xkuchtik.cz