POSTUP PŘÍPRAVY: Nakrájíme nadrobno 50g Slaniny a déme rozpéci na pánev. Když slanina pustila tuk a utvořily se z ní světle zlaté škvarečky, přidáme jemné nakrájenou cibulku, lehce ji osmahneme a naklademe na ni na kolečka rozkrájená rajčata, která jsme rozdrtili vidličkou, aby pustila šťávu. Osolíme, opepříme a 10 minut dusíme na nepříliš prudkém ohni. Nejsou-li na trhu rajčata, nahradíme je pomazánkou nebo protlakem. V tom případě však nedusíme, jen podle chuti přisolíme a opepříme. Pak dobře naklepeme hranou dlaně plátky hovězího masa a dáme je na podušenou cibuli s rajčaty. Musíme dbát, aby omáčka nebyla příliš hustá, neboť by se připalovala; zředit ji můžeme několika lžícemi vývaru ze slepičího bujónu. Zakryjeme a dusíme ještě asi 30 minut; dokud maso nezměkne. Při dušení plátky obracíme. Grilády na horkém talíři zalijeme omáčkou z pánve a podáváme s rýží nebo se šťouchanými brambory.