xkuchtik.cz

 

TATARSKÁ BASTURMA.

 

INGREDIENCE: Je to vynikající jídlo, které lze připravit i v přírodě. Potřebujeme k němu 1/2 kg hovězí svíčkové, 2 cibule, lžíci vinného octa, 200g rajčat, 1/2 citrónu a hodně cibulové nati. POSTUP PŘÍPRAVY: Maso opereme, odblaníme, nakrájíme na dílky asi pětidekové, vložíme do smaltované nebo porcelánové nádoby, osolíme, opepříme, přidáme ocet, drobně nakrájenou cibuli a vše promícháme. Zakryté postavíme na 2-3 hodiny do chladna. Připravené kousky masa potom napícháme na rožeň a opékáme nad žhavými uhlíky (nikoli nad plamenem!) 8 až 10 minut. Rožněm stále otáčíme, aby se maso stejnoměrně opeklo. Upečené kousky basturmy sesuneme s rožně na ohřátou mísu a obložíme rajčaty, cibulí, natí a citrónem.

 


Vloženo:1. 3. 2000  
http://www.xkuchtik.cz