xkuchtik.cz

 

RUSKÁ SVÍČKOVA NA ROŽNI.

 

POSTUP PŘÍPRAVY: Odblaněnou a očištěnou svíčkovou nakrájíme na kostky velké asi jako dvě kostky cukru. Lehce je naklepeme, opepříme, dáme do porcelánové mísy nebo polévaného hrnce, posypeme drobně nakrájenou cibulí, pokapeme octem a promícháme. Necháme tak v chladu marinovat nejméně 3 hodiny. Pak tyto kousky masa napícháme na rožeň (jehlu), osolíme a nad rozžhavenými uhlíky nebo na grilu opékáme za pozvolného otáčení asi 10 minut. Upečené kousky masa sesuneme na ohřátou mísu a ozdobíme je plátky okurek, drobné nakrájenou cibulkou, rozčtvrcenými rajčaty, paprikami nebo - podle chuti - další zeleninou.

 


Vloženo:1. 3. 2000  
http://www.xkuchtik.cz