xkuchtik.cz

 

HOVĚZÍ MASO V KARI (INDICKÝ RECEPT)

 

POSTUP PŘÍPRAVY: Semeleme hovězí maso smísíme s jemně nakrájenou cibulkou, přidáme ¼ kávové lžičky skořice, podle chuti koření kari - ale nejméně tolik, kolik bylo skořice , vytlačíme šťávu z poloviny citrónu a osolíme. Z takto vzniklé směsi uděláme kuličky, které na rozpáleném oleji osmažíme do hněda. Potom v pánvičce zpěníme nakrájenou cibulku a rozetřeným česnekem, přidáme 2 hřebíčky, 2 lžíce mletého kokosu, na kolečka nakrájená 2-3 rajčata a půl lžíce mletého máku. To vše smažíme 5 minut a pak k tomu přidáme osmažené masové kuličky. Zalijeme vývarem ze slepičího bujónu nebo horkou vodou a dusíme asi půl hodiny. Podáváme a rýží.

 


Vloženo:1. 3. 2000  
http://www.xkuchtik.cz