xkuchtik.cz

 

JANG-CCHUNG ČCHAO NIOU-ŽOU-S (MASO PO ČÍNSKU S CIBULÍ)

 

POSTUP PŘÍPRAVY: K této specialitě si nejprve připravíme pravou čínskou kořeněnou omáčku. Protože však víno Šao-sing bychom sháněli s velkými obtížemi a přípravek Wej-su bychom.třeba ani nedoptali, nahradíme je našimi výrobky a budeme si gratulovat, že jsme dostali aspoň ty. Kořeněnou čínskou omáčku si upravíme z půl lžíce polévkového koření Vitana, lžíce vermutu, kávové lžičky worcesteru, kávové lžičky octa, na špičku nože glutasolu, přibližně stejného množství cukru a lžíce ve vodě máčené škrobové moučky. Dobře promícháme a máme čínskou kořeněnou omáčku. Potom už je čínské maso úplně jednoduchou záležitostí.: Nakrájíme nadrobno 2 cibule a na nudličky 3 paprikové lusky a dáme si je stranou na talíř. Pak vezmeme 1/2 kg hovězího masa ze svíčkové nebo z květové špičky, naklepeme hranou ruky, ostrým nožem nakrájíme na tenké nudličky, dáme do misky, na ně oddělíme půl syrového vejce - to je z celého receptu nejtěžší - osolíme, přidáme 1 polévkovou lžíci máčené škrobové moučky a dobře promícháme. Pak v pánvi na rozpáleném oleji prudce opečeme a dbáme, aby se nám nudličky nespojily. Nakrájenou cibuli a papriky potom přidáme k masu, zalijeme čínskou kořeněnou omáčkou, kterou jsme si připraviti už dřív, a všecko dohromady krátce opražíme. Nabídneme jakoby nic svému hostu, čímž se uděláme zajímavými.

 


Vloženo:1. 3. 2000  
http://www.xkuchtik.cz