xkuchtik.cz

 

BRIGHTONSKÝ ROSTBÍF.

 

POSTUP PŘÍPRAVY: Nejlepší je k němu maso z roštěnce. Odřízneme blány a nařízneme šlachy, aby se při pečení nekroutilo. Osolíme, opepříme, omotáme provázkem a necháme hodinu odležet. Zpěníme cibulku na omastku, na ni dáme maso a dusíme pod pokličkou. Asi v polovině dušení vytlačíme na maso část sardelové pasty, rozetřeme ji, pak pečeme za stálého otáčení ještě asi 40 minut, přičemž maso občas podlijeme slepičím vývarem. Hotové maso lehce pokapeme worceeterskou omáčkou, scedíme, odstraníme provázek a krájíme na tenké plátky. Rostbíf musí být uvnitř narůžovělý, ne však krvavý. Podáváme se šťouchanými brambory nebo i se špagetami, ale my jsme to tenkrát měli s rýží pěkné ozdobenou. čínským hlávkovým salátem.

 


Vloženo:1. 3. 2000  
http://www.xkuchtik.cz