xkuchtik.cz

 

MAĎARSKÉ ZÁVITKY.

 

POSTUP PŘÍPRAVY: Telecí řízky naklepeme hranou dlaně, na každý položíme stejně velký plátek šunky a půlku podélně rozkrojeného, natvrdo vařeného vejce. Stočíme, převážeme nití a v rozpáleném oleji opečeme do červena. Pak přidáme na větší kousky pokrájené hříbky nebo žampióny, na plátky nakrájená rajčata nebo zelené papriky a podlijeme 1 dl vody. Pod pokličkou dusíme do měkka asi 1 až 1 1/2 hodiny. Mezitím ohřejeme hrášek v jeho šťávě, scedíme, dáme na mísu a omastíme kouskem másla nebo raději rozpuštěnou slaninou, v níž necháme drobné škvarečky. Telecí závitky pak na prkénku po délce rozkrojíme a obložíme na míse hráškem a na kolečka nakrájenými rajčaty. Nebojte se zdánlivě komplikovanější přípravy - budete odměněni podívanou na velmi chutně vyhlížející pokrm, na němž se střídá barva zeleného hrášku, zlatavé šunky, červených rajčat a žlutých žloutků !

 


Vloženo:1. 3. 2000  
http://www.xkuchtik.cz