xkuchtik.cz

 

PIVNÍ OMÁČKA 1.

 

INGREDIENCE: 100g sádla, 15 g cibule, 50g slaniny, 50g hladké mouky, hovězího vývaru, 1 dcl světlého piva, 10g zelené petrželky, zázvor, mletý pepř, 20g křenu, 50g černého chleba, 100g šunky, 30g másla, 2 vařené žloutky, sůl.

POSTUP PŘÍPRAVY: Na vepřovém sádle osmažíme drobně nakrájenou cibuli se slaninou a hladkou moukou do zlatova. Zalijeme silným hovězím vývarem, plzeňským pivem, okořeníme nepatrnou dávkou zázvoru, mletým pepřem a strouhaným křenem a přidáme nastrouhanou kůrku černého chleba. Do dobře povařené a procezené omáčky dáme jako vložku na kostičky pokrájenou a na másle opečenou šunku. Do hotové omáčky přidáme ještě nasekanou zelenou petrželku a dva rozstrouhané vařené žloutky. Omáčka nesmí být hustá, musí být hladká a světle žlutá.

 


Vloženo:6. 3. 2000  
http://www.xkuchtik.cz