xkuchtik.cz

 

PLNĚNÉ MAKRELY.

 

POSTUP PŘÍPRAVY: Makrela na česneku je dobrá - ale makrela plněná je lepší. Chceme-li makrelu plněnou, budeme ji kuchat ne břichem, ale hřbetem! Tak jako u kapra uděláme podél páteřní kosti od hlavy k ocasu z každé strany řez a páteř u hlavy a u ocasu vyjmeme. Hřbetem pak vyndáme vnitřnosti. Rybu opláchneme a utěrkou osušíme, břišní dutinu lehce osolíme a opepříme. Pak nadrobno nasekáme slaninu s cibulí a do této směsi přimícháme sardelovou pastu. Tím makrely naplníme a nádivku zalijeme dvěma lžícemi vína. Potom potřeme olejem pergamenový papír a každou makrelu do něho zvlášť zabalíme. Vložíme do nádoby těsné k sobě, jen nepatrně podlijeme vodou a dusíme v troubě pod pokličkou asi půl hodiny. Máme výtečnou lahůdku, kterou jsme pořídili za pár korun.

 


Vloženo:9. 3. 2000  
http://www.xkuchtik.cz