INGREDIENCE: 1 roháč, sůl, mořidlo, 10dkg slaniny, 1/2 l kyselé smetany, 2x5dkg másla,1 dkg hladké mouky, lžička kaparů, špetka tlučeného pepře. (MOŘIDLO):SVAŘÍME 2 díly vody, 1 díl octa, koření(5 zrn pepře, 5 zrn nového koření,3-4 bobkové listy, špetku tymiánu: sůl nedáváme!) a kořenovou zeleninu ( na kolečka nakrájenou mrkev, celer, petržel a cibuli). POSTUP PŘÍPRAVY: Pták se oškube, opálí, vykuchá a dá se do mořidla na 2-3 dny.Po vyjmutí z mořidla se zvěřina protáhne slaninou obalenou v soli a pepři. Peče se na slaninových řezech a másle za stálého podlévání vlastní šťávou, do které přidáme postupně smetanu. Játra z roháče upravíme zvlášť. Nakrájíme na plátky podusíme na cibulce a másle, pak lehce zaprášíme moukou s s přidáním kaparů zalijeme zbývající smetanou.Takto upravená játra nakonec spojíme s hotovou šťávou z upečeného roháče a po uvařeni podáváme zvlášť k pečené zvěřině.