xkuchtik.cz

 

MAKRELA PO NORSKU

 

INGREDIENCE: K této pochoutce potřebujeme: sůl, mouku, pepř, olej, cibuli, sladkou papriku, 4 rajčata nebo rajčatový protlak, 1 párek a šálek bílého vína.

POSTUP PŘÍPRAVY: Očistíme dvě velké makrely a nakrájíme je na větší kousky. Utěrkou je osušíme a obalíme v mouce smíchané se solí a pepřem. V rozpáleném oleji zpěníme drobně nakrájenou cibuli s lžičkou papriky, přidáme porce makrely a lehce opečeme po obou stranách. Mezitím rozsekáme jeden oloupaný- větší párek a čtyři oloupaná rajčata. V zimě je můžeme nahradit rajčatovým protlakem. Párek s rajčaty přidáme k opečené rybě a zalijeme šálkem bílého přírodního vína. Na malém plameni dusíme asi 16 minut a pak dochutíme a podáváme s petrželkou a brambory, nebo s bramborovou kaší.

 


Vloženo:9. 3. 2000  
http://www.xkuchtik.cz