INGREDIENCE: 1 kachna, 60g slaniny, 40g másla, kořenová zelenina, citrónová kůra, ocet, cibule, zrnka pepře, nového koření, tymián, bobkový list, hřebíček, jíška z másla, mouky a cukru, 1/8l červeného vína, citrónová šťáva.POSTUP PŘÍPRAVY: Vykuchanou kachnu prošpikujeme. Na másle osmažíme do růžova nakrájenou kořenovou zeleninu a cibuli, přidáme koření, citrónovou kůru, zalijeme polévkou a trochou octa. Kachnu vložíme do tohoto základu a za občasného podlití dusíme. Až je měkká, vyjmeme ji a rozporcujeme. To máme připravenou už červenou jíšku z másla, mouky a trochy cukru, kterou do šťávy zamícháme, načež ji popřípadě zředíme polévkou, v každém případě ale okyselíme citrónovou šťávou a červeným vínem. Povařenou a procezenou omáčkou přelijeme přes maso, které podáváme s jemnějším knedlíkem.