xkuchtik.cz

 

KOROPTEV VE VINNÉM LISTU.

 

INGREDIENCE: 1 koroptev, 100g másla, 100g slaniny, 50g mrkve, 50g petržele, 50g cibule, bobkový list, celý pepř, 5 cl bílého vína, 1/4 l hovězího vývaru, mladé vinné listy. POSTUP PŘÍPRAVY: Vykuchanou koroptev osolíme, obalíme mladými vinnými listy, potom širokými plátky slaniny a zavážeme. Dusíme na másle s cibulí, mrkví petrželí, do nichž jsme přidali několik zrnek pepře a bobkový list. Měkkou koroptev vyndáme, nit odstraníme tak, aby vinné listy a slanina na koroptvi zůstaly. Šťávu vysmahneme do tuku, nepatrně zaprášíme moukou, zalijeme hovězím vývarem, přidáme bílé víno a hledíme na to, aby měla hnědočervenou barvu a výraznou chuť. Potom ji procedíme, nalijeme na koroptev, ke které podáváme vařené brambory a brusinkový kompot.

 


Vloženo:9. 3. 2000  
http://www.xkuchtik.cz