INGREDIENCE: 4 bažantí prsíčka, 1 lžíce másla, trochu hladké mouky, 120g slaniny, 1 cibule, 1/2 celeru, zrnka pepře a nového koření, bobkový list, jeřabinový kompot a pár mandlí.
POSTUP PŘÍPRAVY: Očištěná bažantí prsíčka prošpikujeme dvěma třetinami nakrájené slaniny. Její zbytek nakrájíme na kostičky, přidáme k rozpuštěnému máslu, počkáme, až je slanina skelná,
a potom do ní dáme na drobno nakrájenou cibuli a půlku celeru. Do lehce opraženého základu položíme bažantí prsíčka, osolíme je, okořeníme, přilijeme trochu vody a necháme je v troubě dusit do měkka. Hotová vyjmeme, šťávu vypražíme do tuku, zaprášíme moukou, zapražíme, s mírou zalijeme vodou a řádně provaříme. Nyní bažantí prsíčka položíme na teplou mísu, přelijeme necezenou omáčkou a navrch dáme trochu kompotu z jeřabin. Podáváme s vařenými bramborami, kroketami či rýží, v každém případě s kompotem z jeřabin s oloupanými sladkými mandlemi.