xkuchtik.cz

 

BAŽANT PO ČESKU.

 

INGREDIENCE: 800g bažanta, 80g slaniny, 50g másla, 1 cibule, trochu hladké mouky, 100g husích jater, celý pepř, bobkový list, 10g lanýžů.

POSTUP PŘÍPRAVY: Očištěného, vypraného a vykuchaného bažanta prošpikujeme slaninou a osolíme. Potom jej dáme na máslo s kostičkami slaniny, na drobno pokrájenou cibulí, celým pepřem, bobkovým listem, podlijeme jej vodou a pečeme do měkka. Než se bažant dopeče, vložíme na pekáč osolená bílá husí játra. Když je vše hotové, maso a játra vyjmeme, šťávu vysmahneme do tuku, zaprášíme moukou, přidáme máslo, necháme zapražit, zalijeme vodou a dobře provaříme. Při podávání dáme na každou porci bažanta plátek husích jater, lanýže, přelité procezenou šťávou. Jako přílohu dáváme vařené brambory a brusinkový kompot, který jsme ochutili koňakem.

 


Vloženo:9. 3. 2000  
http://www.xkuchtik.cz