xkuchtik.cz

 

ZAJÍC PODLE HEJTMANA.

 

INGREDIENCE: 1 zaječí hřbet, 200g slaniny, 200g cibule, citrónová kůra, bazalka, tymián, pepř, 2 dl červeného vína, 100g jader vlašských ořechů, 150g másla. POSTUP PŘÍPRAVY: Zaječí hřbet vykostíme a maso nakrájíme na plátky. Ohnivzdornou nádobu vymažeme máslem a do ní vložíme směs, kterou uděláme z masa, drobně nakrájené cibule, rozsekaných jader vlašských ořechů, koření a červeného vína: Přiklopíme, zasuneme do trouby a dusíme 1 1/2 hodiny. Podáváme se smaženými bramborovými kroketami. Toto jídlo lze předložit i studené. V tom případě si musíme ale připravit speciální studenou omáčku: 3 dl černého piva, 1 dl červeného vína, citrónová šťáva a kůra, 150g brusinek, 50g hořčice, 100g chlebových kůrek, rozmarýn, zázvor, pepř. Do černého piva dáme povařit nastrouhaný černý chléb, ke kterému přidáme hořčici, brusinky a citrónovou kůru. Vše okořeníme mletým pepřem, rozmarýnem, zázvorem, zalijeme červeným vínem a dochutíme citrónovou šťávou. Hotovou omáčku propasírujeme a necháme vychladnout. Ke studenému zajíci podle hejtmana podáváme opečený bílý chléb.

 


Vloženo:9. 3. 2000  
http://www.xkuchtik.cz