xkuchtik.cz

 

SRNČÍ ZÁVITKY S HŘÍBKY.

 

INGREDIENCE: 800g srnčí kýty, 150g hříbků, 100g slaniny, trochu másla, kmín, 1 velká cibule, 2 žloutky, zrnka jalovce, trochu červeného vína, mouky, cukr, citrónová šťáva. POSTUP PŘÍPRAVY: Ze srnčí kýty nařežeme řízky a dobře je naklepáme. Dvě třetiny slaniny nakrájíme na drobno, rozpustíme a zpěníme v ní půlku nasekané cibule. Nyní přidáme na plátky rozkrájené hříbky, posolíme je, okmínujeme a dusíme. Když jsou měkké, zamícháme do nich žloutky, necháme vychladnout a touto směsí potom srnčí řízky potřeme, zavineme a zavážeme. Na zbytku slaniny s máslem zpěníme druhou polovici na drobno nakrájené cibule, závitky na ní opečeme, osolíme, posypeme rozdrcenými zrnky jalovce a podlijeme ~e vodou a červeným vínem. Když je maso udušené, vyjmeme je, šťávu zaprášíme moukou, pokapeme citrónovou šťávou, popřípadě osladíme a povaříme. Omáčku procedíme, část přelijeme přes srnčí závitky, část podáváme zvlášť.

 


Vloženo:9. 3. 2000  
http://www.xkuchtik.cz