INGREDIENCE:100 g loupaných mandlí, 1 kostka (42 g) droždí, 500 g celozrnné pšeničné mouky, 2 lžičky soli, 50 g oloupaných dýňových semínek, 50 g slunečnicových semínek, 2 lžíce octa
POSTUP PŘÍPRAVY:Mandle nasekáme nahrubo. Odložíme jednu lžíci mandlí i obou druhů semínek. Droždí rozpustíme v 1/2 litru vlažné vody, přisypeme mouku, sůl, ocet a 3 minuty hněteme v elektrickém hnětači. Nakonec přidáme nasekané mandle, slunečnicová a dýňová semínka. Hrnantou formu (o délce asi 30 cm) důkladně vymažeme tukem, dáme do ní těsto a povrch posypeme zbylými mandlemi a semínky. Ihned vložíme do předem vyhřáté trouby (elektrický sporák 225 °C/plyn stupeň 4) a pečeme zhruba 50-60 minut