INGREDIENCE: 3000g kančího hřbetu, 150g slaniny, 100g mrkve, 100g celeru, 100g kořenové petržele,100g cibule, 1/2 l šťávy z pečeně, 1/4 l černého piva, 2g jalovce, 100g hořčice, 150g černého chleba, 1/2 l hovězího vývaru. POSTUP PŘÍPRAVY: Odblaněný a prošpikovaný hřbet dusíme na osmažené kořenové zelenině, do které jsme přidali šťávu z pečeně, černé pivo, zrnka jalovce a hořčici: Měkké maso vyndáme, šťávu necháme vysmahnout do. tuku, zahustíme ji strouhaným černým chlebem, zalijeme hovězím vývarem a necháme dobře provařit. Touto omáčkou přelijeme kančí maso, ke kterému podáváme smažené bramborové krokety. Toto jídlo můžeme servírovat i chladné. Maso nakrájíme na plátky, které klademe na mísu střídavě s kolečky oloupaného pomeranče a nakonec přelijeme touto speciální studenou omáčkou z rybízu: 150g rybízového džemu, kůra a šťáva z 1 citrónu, kůra z 1 pomeranče, šťáva z 2 pomerančů, 50g hořčice, mletý pepř, trochu zázvoru, 2 dl červeného vína, 100g hustého aspiku. Rybízový džem promícháme s citrónovou a pomerančovou šťávou, obojí nastrouhanou kůrou, hořčicí, mletým pepřem, zázvorem a červeným vínem. Všechno propasírujeme a do omáčky přidáme aspik,