INGREDIENCE: 30g slaniny, 1 lžíce sádla, 1 menší cibule, 2 lžičky mleté sladké papriky, 150g hovězího masa, sůl, kmín, majoránka, 1 stroužek česneku mletý pepř 8 dl vývaru nebo vody, 11/2/ lžíce hladké mouky.
POSTUP PŘÍPRAVY: Na malé kostičky nakrájenou slaninu rozehřejeme na sádle, přidáme drobně nakrájenou cibuli a dozlatova osmažíme. Potom přidáme mletou sladkou papriku, po zpěnění na malé kousky nakrájené maso, osmahneme, podlijeme trochou vývaru nebo vody a dusíme, až je maso poloměkké. Potom necháme šťávu vysmahnout do tuku, zaprášíme ji hladkou moukou, osmahneme, podlijeme zbylým vývarem nebo vodou, dobře rozšleháme a povaříme, až je maso měkké. Hotovou omáčku můžeme podle chuti přikořenit. Podáváme s párky, houskovými knedlíky, makaróny, rýží, nudlemi nebo s nočky.