xkuchtik.cz

 

PRAŽSKÝ GULÁŠ.

 

INGREDIENCE: 250g cibule, 4lžíce sádla, 500-600g předního hovězího masa (nejlépe kližky), 2 lžičky hladké mouky, 2 vrchovaté lžičky sladké mleté papriky, rajčatový protlak, 7 dl vývaru z kostí, sůl 2stroužkyčesneku, kmín, mletý pepř, majoránka, 2 párky.

POSTUP PŘÍPRAVY: Jemně nakrájenou cibuli osmahneme na sádle do světle zlatova, přidáme na kostky nakrájené maso a za stálého míchání osmahneme; přidáme hladkou mouku a opět osmahneme. Zaprášíme sladkou mletou paprikou, přidáme trochu rajčatového protlaku, znovu krátce osmahneme a zalijeme vývarem. Osolíme, přidáme třený česnek, rozsekaný kmín, pepř a dusíme. Před dokončením přidáme najemno rozemnutou majoránku. Před podáváním se každá porce ozdobí půlkou ohřátého párku. Jako přílohu podáváme houskové knedlíky.

 


Vloženo:10. 3. 2000  
http://www.xkuchtik.cz