xkuchtik.cz

 

VOLYŇSKÝ GULÁŠ.

 

INGREDIENCE: 400g hovězí plece, sůl, pepř, 6 lžic sádla, 2 středné velké cibule, 1 lžička sladké mleté papriky, vývar nebo voda, 2 stroužky česneku, kmín, majoránka, 2 lžíce hladké mouky, 200g brambor, 1-2 papriky 2 rajčata, 2 menší sterilované okurky.

POSTUP PŘÍPRAVY: Maso nakrájíme na kostky, které osolíme a opepříme. Na části sádla osmažíme dozlatova drobně nakrájenou cibuli, přidáme maso, osmahneme je, přidáme mletou sladkou papriku a necháme ji zpěnit. Potom vše zalijeme trochou vývaru nebo vody, přidáme česnek a kmín. Když je maso skoro měkké, vydusíme základ na tuk, zaprášíme jej moukou, osmahneme, znovu zalijeme vývarem a dusíme. Nakonec přidáme pokrájené brambory a papriky, které jsme předtím podusili na sádle. Vše zvolna dusíme asi 10 minut, pak přidáme pokrájená rajčata a okurky, majoránku, znovu necháme přejít varem a potom odstavíme. Musíme dbát, aby omáčka před přidáním okurek a rajčat nebyla příliš řídká, protože okurky a rajčata obsahují mnoho vody a omáčku rozředí.

 


Vloženo:10. 3. 2001  
http://www.xkuchtik.cz