xkuchtik.cz

 

KARLOVARSKÝ GULÁŠ.

 

INGREDIENCE: 600g hovězí plece nebo zadního masa, 1 lžíce másla, 1 středně velká cibule 1 lžička sladké mleté papriky, sůl, vývar, 1 lžička másla, 1 lžíce hladké mouky, 2 dl smetany.

POSTUP PŘÍPRAVY: Drobné pokrájenou cibuli zpěníme na másle, přidáme na kostky nakrájené osolené maso a po všech stranách je opečeme. Poprášíme paprikou, zamícháme a podlijeme vývarem. Dusíme je mírně podlité. Zvlášť uděláme ze lžičky másla a lžíce mouky světlou jíšku a přidáme ji k měkkému masu společně se smetanou a ještě krátce povaříme. Jako přílohu podáváme nočky, jemný knedlík nebo dušenou rýži.

 


Vloženo:10. 3. 2001  
http://www.xkuchtik.cz