xkuchtik.cz

 

MAĎARSKÝ GULÁŠ.

 

INGREDIENCE: 500g hovězího masa (možno použít i vepřové nebo telecí), 50g tuku 2 středně velké cibule, 1 lžíce sladké mleté papriky, 2 rajčata, 2zelené papriky, sůl, vývar.

POSTUP PŘÍPRAVY: Maso nakrájíme na větší kostky, na tuku rychle opečeme, vyjmeme, cibuli drobně pokrájíme a na tuku do růžova podusíme. Kastrol sejmeme z ohně, přidáme sladkou mletou papriku, zalijeme trochou vody, pak vložíme na proužky pokrájené papriky a na čtvrtky pokrájená oloupaná rajčata, opečené maso a osolíme. Potom dáme na mírný ohni dusit. Po chvilce dušení můžeme přilít trochu vývaru. Dusíme na mírném ohni dokud maso nezměkne. Tento pokrm nezahušťujeme. Chceme-li mít hustší šťávu, vložíme během vaření do guláše oloupanou nadrobno nakrájenou bramboru. Jako přílohu podáváme vařené brambory, rýži nebo bramborové knedlíky.

 


Vloženo:10. 3. 2001  
http://www.xkuchtik.cz