xkuchtik.cz

 

ŘECKÝ GULÁŠ.

 

INGREDIENCE: 500g hovězího masa, 4 lžičky oleje, 1 cibule, 5 rajčat, 100 fazolek, sůl papriková vegeta.

POSTUP PŘÍPRAVY: Na rozehřátém oleji po všech stranách opečeme na kostky nakrájené maso. Asi v polovině doby opékání přidáme na tuk také nakrájenou cibuli, aby zezlátla. Maso okořeníme paprikovou vegetou, eventuálně podle chuti ještě přisolíme. Rajčata spaříme vařící vodou, sloupneme slupku a nakrájíme na kousky. Fazolky opereme, nožem částečně nakrojíme stopku a potom jí rychle trhneme, abychom odstranili celé vlákno. Lusky šikmo nakrájíme. Maso podlijeme horkou vodou a zakryté asi hodinu dusíme. Když je poloměkké, přidáme rajčata, potom fazolky a dusíme společně do měkka. Podáváme s rýží.

 


Vloženo:10. 3. 2000  
http://www.xkuchtik.cz